Jongen (14) knock-out geschopt op Lange Beestenmarkt in Den Haag

© John van der Tol
DEN HAAG - Een 14-jarige jongen is zondag ernstig mishandeld door meerdere mannen. De jongen is door de mannen zo hard geslagen dat hij buiten bewustzijn raakte.
De jongen fietste rond 21.40 uur op de Lange Beestenmarkt toen een paar mannen hem met de fiets klemreden. Ze riepen naar hem dat hij niet midden op de weg moest fietsen. Ook eisten ze de ketting van de jongen.
Het slachtoffer probeerde direct de ketting aan één van de mannen te geven, maar hij kreeg gelijk klappen op zijn hoofd. Het slachtoffer kon even niets meer zien en probeerde direct weg te komen. Hij werd vervolgens achternagezeten en werd opnieuw geslagen. Op de Prinsegracht viel de jongen op de grond en werd hij opnieuw belaagd. Hij werd zo hard geschopt dat hij het bewustzijn verloor.

Slachtoffer naar ziekenhuis

Agenten wisten even later vier mannen van 19, 32, 34 en 37 jaar uit Den Haag aan te houden. Zij zitten nog vast voor verhoor. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
De politie roept getuigen op om zich te melden bij de recherche van Den Haag-Centrum via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.