Voetbal: Vitesse Delft wint voor de derde keer op rij de Stad Delft Bokaal

DELFT - De Stad Delft Bokaal, het jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi voor voetbalclubs uit Delft, is gewonnen door het eerste elftal van Vitesse Delft. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat deze club er met de winst vandoor gaat.
Pieter van Veen, die als teammanager alle randzaken rondom het eerste elftal van Vitesse Delft regelt, legt uit dat de Stad Delft Bokaal jaarlijks wordt georganiseerd voor alle voetbalclubs uit Delft. 'DHC won het toernooi het vaakst, vijftien keer. Vitesse Delft komt hier met tien overwinningen bij in de buurt en staat op nummer twee', aldus Van Veen.
DHC liet Delftse voetbaltoernooi dit jaar aan zich voorbij gaan om zich zo goed mogelijk op de competitie te kunnen richten. Van Veen: 'Hierdoor werd Vitesse Delft de favoriet en deze rol wilden we dan ook waar maken.'

Drie overwinningen op een rij

En zo geschiedde. Onder leiding van hoofdtrainer Peter Klomp - die het eerste elftal van 2001 tot 2006 en vervolgens vanaf 2014 tot op heden traint - won Vitesse Delft het toernooi dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar.  
Het geheim van het team is volgens de teammanager de sterke basis. Van Veen: 'De basis van het team is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en speelt al lang samen. Het is een echt vriendenteam. Zes van de spelers hebben bovendien al meer dan honderd competitiewedstrijden in het eerste gespeeld.'
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!