Omroep West-verslaggever Harry van der Pol (46) overleden

DEN HAAG - Omroep West-journalist Harry van der Pol is dinsdag overleden. Hij werkte 22 jaar voor de regionale omroep, met name als verslaggever. Harry van der Pol werd 46 jaar oud.
Op de redactie van Omroep West is met grote verslagenheid gereageerd op het onverwachte overlijden van Van der Pol. 'Harry bezat de gave om iedereen voor zich te winnen', vertelt hoofdredacteur Renzo Veenstra. 'Altijd een ontwapenende lach, altijd relativerend. Maar tegelijkertijd een perfectionist. Een radiojournalist die niet stopte voordat het helemaal goed was.'
Everhardus van der Pol, zoals Harry voluit heette, werd geboren op 28 mei 1970 in Zwijndrecht. Van 1990 tot 1994 studeerde hij aan de School voor de Journalistiek in Utrecht, met als specialisatie radio. Hij begon in 1993 als stagiair bij Radio West in Rijswijk en werkte vanaf de zomer van 1994, direct na zijn studie, als freelancer voor de omroep. Op 1 oktober 1996 kwam hij in vaste dienst.
Gouda, Alphen en ondernemingsraad
Van der Pol werkte jarenlang in Gouda en versloeg daar voor de radio al het nieuws uit de regio Gouda en Alphen aan den Rijn. Een paar jaar later ging hij op de hoofdvestiging aan de slag, die inmiddels in Den Haag gevestigd was. Hij had er enige tijd de portefeuille zorg en onderwijs.
Toen Omroep West in 2015 meer ging samenwerken met lokale omroepen, werd Harry van der Pol als verslaggever gedetacheerd bij mediapartner Studio Alphen, in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn. Daarnaast was hij incidenteel nog werkzaam op de centrale redactie in Den Haag. Daar was hij ook nog vaak te zien in zijn rol als lid, en later secretaris, van de ondernemingsraad.

'Harry was echt een radiodier'

Harry was een 'radiodier' pur sang. Toen Omroep West radio, tv en internet liet samensmelten, waardoor Harry ook tv-reportages moest gaan maken, vond hij dat best moeilijk, zegt hoofdredacteur Veenstra. 'Ik ben gewoon een radioman, zei hij dan. Maar uiteindelijk deed hij het met veel plezier. Hij stapte in Alphen vaak trots rond in z'n Omroep West-jas en de camera naast hem.'
Omroep West wenst alle familieleden, vrienden en bekenden van Harry heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.
Onderstaand een selectie uit het werk van Harry van der Pol voor Omroep West:
Een reportage waarin hij de Citotoets maakte
Harry die een glansrol speelt in een afscheidsmusical van groep 8
Een reportage van hem in het kader van de West-Safari
Een reportage van Harry over het kraanongeluk in Alphen
In memoriam, Harry van der Pol: