ADO schrijft historie na een overwinning op Excelsior

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Excelsior met 2-1 gewonnen. Op Woudestein kwam ADO vroeg op achterstand door een doelpunt van Mattheij. Door doelpunten van Kastaneer en Beugelsdijk trok ADO uiteindelijk aan het langste eind en evenaart het de beste start in de clubhistorie uit het seizoen ‘70/71.
Onder het toeziend oog van een vol uitvak begon Excelsior een stuk beter aan de wedstrijd dan ADO Den Haag. De Kralingers kwamen al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Jurgen Mattheij. De verdediger stond geheel vrij in het vijfmetergebied na een corner van Koolwijk en Mattheij knikte de bal simpel tegen de touwen.
De Hagenaren hadden het lastig in het eerste kwartier tegen Excelsior en oogde onscherp. Pas na twintig minuten kwam ADO wat meer in de wedstrijd. ADO-aanvaller Ruben Schaken met een goede actie vanaf rechts en hij gaf een voorzet op Havenaar en hij kopte net over. De eerste grote kans voor ADO bleek een waarschuwingsschot, want even later is het wel raak. San Roman kreeg de bal aan de rechterkant met twee tegenstanders voor zich en bereikt toch met de punt Gervane Kastaneer in het zestienmetergebied en Kastaneer schiet laag raak in de korte hoek, 1-1.
Vlak voor rust kopt Havenaar na een voorzet van San Roman net naast. Een paar minuten later aan de andere kant komt Hasselbaink na een splijtende pass van Koolwijk 1-op-1 met ADO-keeper Setkus en die voorkomt ternauwernood de voorsprong voor Excelsior.
Na de thee is Excelsior voor het eerst weer gevaarlijk. Oud-ADO-aanvaller Stanley Elbers maakt een actie aan de linkerkant van het zestienmetergebied en uiteindelijk schiet hij op de buitenkant van de paal. Excelsior trekt het initiatief naar zich toe na de rust.