US Open: Bertens en Haase in hoofdtoernooi, Krajicek en De Bakker spelen kwalificaties

Kiki Bertens en Robin Haase als toeschouwers bij de Olympische Spelen in Rio.
Kiki Bertens en Robin Haase als toeschouwers bij de Olympische Spelen in Rio. © ANP
DEN HAAG - Nederland wordt volgende week bij de US Open minimaal door twee tennissers vertegenwoordigd: Kiki Bertens uit Wateringen en Hagenaar Robin Haase zijn door hun hoge plaatsing op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. De Delftse Michaëlla Krajicek en 's-Gravenzander Thiemo de Bakker hopen via de kwalificaties ook deelname af te dwingen op Flushing Meadows in New York.
Vier Nederlandse vrouwen en twee mannen tennissen deze week in het kwalificatietoernooi voor de US Open, het vierde en laatste grandslam van dit jaar. Michaëlla Krajicek, Cindy Burger en Richel Hogenkamp komen dinsdag al in actie op de eerste dag. Lesley Kerkhove is de vierde die zich over drie ronden wil proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi,  dat op 29 augustus begint.
Krajicek treft in de eerste kwalificatieronde Montserrat Gonzalez uit Paraguay, Burger moet tegen de Spaanse Lourdes Dominguez en Hogenkamp speelt tegen de Chileense Daniele Seguel. Kerkhove is gekoppeld aan Isabella Sjinikova uit Bulgarije.

De Bakker

Thiemo de Bakker en Antal van der Duim spelen de kwalificaties bij de mannen. De Bakker ontmoet de Oostenrijker Dennis Novak en Van der Duim staat in zijn openingspartij tegenover de Canadees Steven Diez. Igor Sijsling meldde zich af voor het kwalificatietoernooi. Hij blesseerde onlangs zijn vinger en is de komende weken uitgeschakeld.