Tennis: Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker naar TEAN International

Robin Haase en Thiemo de Bakker op het ABN Amro World Tennis Tournament.
Robin Haase en Thiemo de Bakker op het ABN Amro World Tennis Tournament. © ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Nederlandse toptennissers Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker hebben zich ingeschreven voor het challengertoernooi TEAN International in Alphen aan den Rijn. Dat meldt Studio Alphen, mediapartner van Omroep West. Voor Hagenaar Haase en De Bakker uit 's-Gravenzande hangt hun komst nog wel af van hoe ze volgende week presteren op de US Open.
Mochten ze het niet langer dan zes dagen volhouden op het Grand Slam-toernooi in de Verenigde Staten, dan is hun deelname definitief. Haase nam onlangs nog deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij
en
na één wedstrijd werd uitgeschakeld. De Bakker bekende dit jaar dat hij
.
Ook titelverdediger Damir Dzumhur uit Bosnië en Herzegovina is van de partij bij TEAN International. Datzelfde geldt voor de Duitse voormalig finalist Jan Lennard Struff. Het deelnemersveld bij de vrouwen wordt pas later bekendgemaakt. Vorig jaar zegevierde de Belgische Marie Benoit.

Derde grootste toernooi

De Alphense challenger wordt na het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam en de Ricoh Open in Rosmalen, samen met het Scheveningse The Hague Open, gezien als het derde grootste nationale mannentoernooi. TEAN International gaat op zaterdag 3 september van start met de kwalificatierondes. Twee dagen later begint het hoofdtoernooi. De mannen- en vrouwen finales zijn op 11 september.

LEES OOK: