Naar de huldiging van de olympische medaillewinnaars in Den Haag? Dit is het programma!

Naomi van As (links) juicht met Oranje op de Olympische Spelen in Rio.
Naomi van As (links) juicht met Oranje op de Olympische Spelen in Rio. © ANP
DEN HAAG - Na een onthaal voor alle olympische sporters bij de RAI in Amsterdam worden woensdag alle olympische medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag. Na de huldiging door het kabinet in de Ridderzaal fietsen de olympiërs richting het koningspaar in paleis Noordeinde.
Rutte verwelkomt de atleten aan het begin van de middag op het ministerie van Algemene Zaken. Daarna worden de medaillewinnaars met hun coaches en begeleiders gehuldigd in de Ridderzaal. Daar spreken Rutte, minister Edith Schippers van Volksgezondheid en chef de mission Maurits Hendriks.
Na de bijeenkomst in de Ridderzaal fietsen de sporters naar koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Om 15.10 uur vertrekken ze vanaf het Binnenhof, via het Buitenhof en de Gravenstraat over Noordeinde naar het paleis. Daar moeten de olympiërs rond 15.45 uur aankomen voor een bordesscène.

Live bij Omroep West

De huldiging van de olympiërs is live te volgen bij Omroep West via internet, tv en radio. De televisieuitzending begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.50 uur.