Celstraffen geëist voor woninginbraak Wassenaar en wilde achtervolging op A44

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft tien maanden cel geëist tegen een 22-jarige man uit Vleuten voor een woninginbraak in Wassenaar en de daarop volgende achtervolging door de politie over de A44 in Wassenaar. Een medeverdachte uit Wijk bij Duurstede hoorde zeven maanden cel tegen zich eisen.
De woninginbraak vond vrijdagmiddag 18 december plaats in een woning aan het Van Polanenpark in Wassenaar. Twee verdachten gingen er met een personenauto vandoor. Door een goed signalement van getuigen kwam de politie de vluchtauto al snel op het spoor.
In Wassenaar ontstond een klopjacht op de verdachten. De twee inzittenden negeerden meerdere stoptekens van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Via Katwijk en Leiden reden de verdachten de A44 op richting Amsterdam. Tijdens de achtervolging gooiden ze de buit uit het raam.

Vluchtauto ramt andere voertuigen

Ter hoogte van de oprit Sassenheim botste de vluchtauto met een personenauto en een vrachtwagen. Hierbij raakten twee personen lichtgewond. Ook een politieauto werd geraakt. Twee agenten moesten als gevolg daarvan ter controle naar het ziekenhuis.
De verdachten gingen er te voet vandoor maar konden even later alsnog worden aangehouden. In de vluchtauto werden gestolen sieraden aangetroffen.  

Hogere straf voor Vleutenaar

De eis tegen de Vleutenaar is hoger omdat hij de auto zou hebben bestuurd. De officier van justitie neemt de verdachten niet alleen de inbraak kwalijk maar ook dat zij met hun rijgedrag medeweggebruikers in groot gevaar hebben gebracht.
De uitspraak is over twee weken.