Ook extra trams naar Scheveningen zitten overvol, HTM kan niet meer doen

© Ruben Kroeze
DEN HAAG - De extra trams die de HTM donderdag inzet, zijn niet voldoende om overvolle trams en bussen van en naar Scheveningen te voorkomen. 'We kunnen met deze aantallen mensen helaas niet meer inzetten dan we nu doen', zegt een woordvoerder van HTM.
Om de paar minuten rijdt er nu een tram of bus naar Scheveningen. 'Als we nog meer trams zouden inzetten dan wordt het filerijden en dan loopt het verkeer nog meer vast.' Daarnaast gaat dat eventueel ten koste van de veiligheid, zegt de HTM.
Tramreizigers melden aan Omroep West dat diverse overvolle trams haltes overslaan, omdat er niemand meer bij kan. 'Als de tram vol zit kunnen er alleen reizigers uitstappen door op de stopknop te drukken anders rijdt de tram door', aldus de woordvoerder. 'Het is vervelend dat mensen in de hitte naar het strand moeten, maar gelukkig is daar de verkoeling van de zee.'

Extra trams en bussen tot zondag

De extra trams en bussen blijven doorrijden tot zondag. Er rijden dubbel zoveel bussen op lijn 69 en extra trams op lijn 1. 'Tussen elf uur 's ochtends en half 2 's middags is het het drukst in het openbaar vervoer. Hou rekening met veel drukte', zegt de woordvoerder.