Dode hond gedumpt in tas

De tas waarin de hond gevonden werd
De tas waarin de hond gevonden werd © Dierenambulance Den Haag
LEIDSCHENDAM - De dierenambulance in Den Haag is op zoek naar mensen die meer weten over een lugubere vondst aan de Zijdesingel in Leidschendam. Op 16 augustus werd door een man in de bosjes een tas gevonden met daarin het lichaam van een lichtbruine hond.
In het hondenuitlaatgebied aan de Zijdesingel liep een voorbijganger met zijn speurhond, toen de viervoeter plotseling de bosjes in dook. Daar trof de man een blauwe tas aan met daarin het stoffelijk overschot van een lichtbruine hond. Het dier verkeerde in verre staat van ontbinding.
Cherinda Caspers van Dierenambulance Den Haag vermoedt dat het gaat om een hond die reeds overleden was. 'Het is vrijwel onmogelijk om een levende hond ter grootte van een Labrador op deze manier in een tas te krijgen. De hond lag in een bepaalde positie en was eerst in een vuilniszak en daarna in de tas gelegd', aldus Caspers.

Incident

Caspers heeft het vermoeden dat de eigenaar van de hond niet wist hoe hij van het stoffelijk overschot moest afkomen. 'Soms kan het ook gaan om een ongeluk of heeft de eigenaar geen ruimte om een dier zelf te begraven, maar het dumpen van een hond gebeurt zeer incidenteel', aldus de broeder.
De politie is op zoek naar tips.