Gemeente Rijswijk bedreigd uit kringen rond Haaglandia

Naar aanleiding van het voorgenomen faillissement van voetbalvereniging Haaglandia hebben ouders van de jeugdleden spandoeken opgehangen op het clubgebouw.
Naar aanleiding van het voorgenomen faillissement van voetbalvereniging Haaglandia hebben ouders van de jeugdleden spandoeken opgehangen op het clubgebouw. © Regio15
RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk is bedreigd door kringen rond voelbalvereniging Haaglandia. Dit bevestigt de gemeente Rijswijk na berichtgeving in de Telegraaf. De voetbalclub heeft zich voorgenomen faillissement aan te vragen na een conflict met de gemeente over betaalachterstanden.
Wat de bedreigingen precies zijn, houdt burgemeester Michel Bezuijen in het midden. Volgens de krant is er gedreigd het gemeentehuis in brand te steken. De verantwoordelijk wethouder zou 'vlaggetjes met nare teksten' hebben gekregen. Bezuijen spreekt in ieder geval van een 'intimiderende brief'. Hij heeft aangifte gedaan.
Vanwege het voorgenomen faillissement van Haaglandia kwam er vorige week een abrupt einde aan het nieuwe voetbalseizoen in de hoofdklasse A, die op dat moment één speelronde onderweg was. Trainer Maurizio Ceccucci zag het wel aankomen, maar baalde stevig. 'Ik ben er van overtuigd dat de gemeente een goede oplossing had kunnen vinden. Maar ik ben er ook van overtuigd dat Haaglandia zijn zaken beter op orde had moeten hebben.’