Tennisster Kiki Bertens wel door in dubbelspel op US Open

Kiki Bertens in Gstaad.
Kiki Bertens in Gstaad. © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens uit Wateringen heeft woensdag met haar dubbelspelpartner Johanna Larsson uit Zweden de tweede ronde bereikt op het US Open in New York. Het als vijftiende geplaatste duo was in twee sets te sterk voor het Japans-Amerikaanse koppel Misaki Doi en Varvara Lepchenko: 6-4, 6-2.
Vooral de service van Bertens en Larsson liep aanmerkelijk beter dan de opslag van hun opponenten. Het duel op baan elf duurde 70 minuten. Bertens (24) werd dinsdag
door de zes jaar jongere Ana Konjuh uit Kroatië.
Jean-Julien Rojer, onlangs nog partner van Bertens in het gemengddubbel op de Olympische Spelen, kwalificeerde zich met zijn Roemeense makker Horia Tecau eveneens voor de tweede ronde. Het als vijfde geplaatste duo versloeg de Oostenrijker Julian Knowle en de Duitser Florian Mayer in twee sets: 6-1, 6-3.

Koolhof en Middelkoop

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop kwamen in hun partij tegen het Spaanse koppel Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia-Lopez net tekort. Na een enerverend duel van ruim twee uur was de nederlaag voor het Nederlandse duo een feit: 4-6, 6-3, 6-7 (3).