Grote controle van politie en Belastingdienst in Haagse wijk Rustenburg Oostbroek

Politie en belastingdienst
Politie en belastingdienst
DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft donderdagavond samen met de Belastingdienst, uitkeringsinstantie UWV, de Voedsel- en Warenautoriteit en de gemeente een grote controle uitgevoerd in de wijk Rustenburg Oostbroek. Een café en een koffiehuis moeten dicht, omdat er drugs werd gevonden.
Er werd gecontroleerd op foutparkeren, overbewoning en andere gemeentelijke regels. De actie werd gehouden na klachten van bewoners en ondernemers in de Haagse wijk vlakbij het Zuiderpark.
De Haagse Pandbrigade controleerde 26 huizen op illegale kamerverhuur, achterstallig onderhoud en misbruik van uitkeringen. In zes huizen was er sprake van fraude met gas en elektra. Bij een woning werd een gaslek ontdekt, dat is direct gerepareerd. Er werd ook een geval van uitkeringsfraude ontdekt. In zes panden bleken verhuurders een te hoge huurprijs te vragen.

Ruim 70 foutparkeerders op de bon, 6 wielklemmen

Parkeercontroleurs controleerden op foutparkeren en het niet betalen van parkeergeld. 74 bestuurders kregen een bon, zes auto's kregen een wielklem en een auto is weggesleept. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen op de stoep. Tijdens het uitschrijven van een bon werd een handhaver beledigd. Na een gesprek, een boete en aantal uur op het politiebureau, mocht de man weer naar huis.
De Voedsel- en Warenautoriteit bezocht 13 horecagelegenheden. Bij vier zaken bleek de vergunning van de speelautomaten verlopen. Bij een café werd door de brandweer een te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. Twee zaken moeten dicht vanwege drugs. De gemeente Den Haag onderzoekt nog hoe lang ze gesloten moeten blijven.

Ruim 11.000 euro belasting niet betaald

De Belastingdienst reed met een scanbus door de straten en scande ruim 1.900 auto's. Zo kan snel worden bekeken of mensen nog gemeentelijke belastingen moeten betalen. Op 12 auto's is beslag gelegd en er is een wielklem aangebracht. Een auto is weggesleept. In totaal ging het om een bedrag van ruim 11.000 euro aan niet-betaalde belastingen.