Politie neemt grote partijen drugs, wapens en veel cash in beslag in Den Haag

DEN HAAG - Bij invallen op zeventien locaties in Den Haag en omgeving heeft de politie dinsdag meerdere drugslabs opgerold. Naast de drugs werden er wapens en explosieven in beslag genomen. Acht mensen werden gearresteerd.
In totaal werden ruim 120 agenten ingezet voor de actie, die volgde op de
in De Lier eerder dit jaar. Dit leidde al snel naar een groepering die zich op grote schaal bezighoudt met de productie van synthetische drugs.
Bij de invallen afgelopen dinsdag ontdekte de politie meerdere productielabs, waaronder een mobiel laboratorium. Doorzoekingen leidden tot de vondst van onder meer een ruime hoeveelheid MDMA, goed voor de productie van enkele miljoenen XTC-pillen.

Kalasjnikov en handgranaat

In een woning in Scheveningen werden onder meer een kalasjnikov en een handgranaat aangetroffen. Ook op de andere locaties trof de politie vuurwapens, verdovende middelen, grote hoeveelheden contant geld, dure sieraden en valse identiteitsbewijzen aan. De ontmanteling van de productieplaatsen duurde tot laat in de avond.
De politie verwacht nog meer verdachten te kunnen inrekenen en brengt daarom geen verdere informatie over arrestanten en locaties naar buiten.