7 tips voor dit weekend... En: kaartjes winnen voor de hoedententoonstelling in het Eschermuseum!

DEN HAAG - Wat gaan we doen dit weekend? Monumenten van binnen bekijken, in de duinen van Meijendel spelen of de Bourgondiër uithangen in het Westbroekpark bij het Foodtruckfestival: het wemelt weer van de activiteiten in onze regio. Omroep West zet 7 uittips op een rijtje om er samen gezellig op uit te gaan. En… we verloten gratis kaartjes voor de hoedententoonstelling in het Eschermuseum. Fijn weekend allemaal!
1. Strandwalfestival Rijswijk, 9 t/m 11 september

Het is feest in Rijswijk en jij bent ook uitgenodigd!
Gastvrouw is onze eigen Van de Kaart’s Jet Sol.  De Van Vredenburchweg is zaterdag overdag omgebouwd tot Strandwalboulevard mét markt. Op vrijdag- en zaterdagavond is het groot feest in het Rijswijkse bos en zondag familiedag rond kinderboerderij. Komt dat zien!

2. Open Monumentendag (regio), 10 en 11 september

Komend weekend kun je een kijkje nemen in heel veel monumentale panden in de regio. Heb je altijd al het historische pand van de Algemene Rekenkamer van binnen willen bekijken of het stadhuis van Leiden? Dan is dit je kans. Op de website zoek je gemakkelijk op welke monumenten bij jouw in de buurt zijn opengesteld.

3. Warmondse Schippertjesdagen, 9 t/m 11 september

Dompel je onder in nautische sferen tijdens de 26e editie van de Warmondse Schippertjesdagen. Onder het gezang van shanty- en zeemanskoren kuier je over de nautische markt. Daarna bestel je een schippersbitter op het terras en geniet van het uitzicht op traditionele sleepboten, bakdekkers, opduwers en stoomschepen die in de haven liggen. Schip ahoi!

4. Haags Foodtruck Festival, 8 t/m 11 september

Speciaal voor Haagse Bourgondiërs: het festival TREK. Het Haagse Westbroekpark is komend weekend één groot openluchtrestaurant. Met een lekker drankje in je hand is het genieten geblazen van livemuziek en theater. De mobiele keukens in de foodtrucks zorgen voor het lekkerste eten. Lekkah!

5. Natuurfeestdag Meijendel Wassenaar, 11 september

Natuur, cultuur en lekker spelen in de duinen: zondag is het Natuurspeeldag op Landgoed Meijendel. Je kunt mee met de cultuurhistorische wandeling of deelnemen aan natuurexcursies en workshops. Kleine natuurliefhebbertjes kunnen bomen klimmen, hutten bouwen, een waterbaan maken of zich uitleven op de estafettebaan.
6. T-Rex in Naturalis Leiden, vanaf 10 september
Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover: de T-Rex is in Naturalis te bewonderen. De roofzuchtige dino van 12 meter lang, 45 meter hoog en 5000 kilo zwaar leefde 66 miljoen jaar in de prairielandschappen in Noord-Amerika. Ook in Leiden zijn diverse dino-activiteiten gepland.
Tip: TV West is afgereisd naar Noord-Amerika om de opgravers van Naturalis te volgen in de zoektocht. Kijk hier de Westdoc ‘Wow!!? Trix komt naar Leiden’ terug.

7. Prinsjesfestival Den Haag, vanaf 10 september

De allereerste hoed van Koningin Máxima (2002) en de protesthoed van Marianne Thieme (2011): ze zijn te bewonderen in de tentoonstelling ‘Zoveel hoeden zoveel zinnen’ in het Haagse Eschermuseum. Prinsjesdag is ook hoedjesdag waarbij de hoed vaak zelfs een statement is. De expositie maakt deel uit van het Prinsjesfestival met veel festiviteiten waaronder een markt, ’n wandeling en de PrinsjesHatwalk. Wil je kans maken op kaartjes, stuur dan een mail waarom jij ze wil winnen naar projecten@omroepwest.nl. Vergeet niet om je adres en telefoonnummer erbij te zetten.