Slachtoffer van steekpartij in Zoetermeers consultatiebureau blijkt arts

De plaats van de steekpartij
De plaats van de steekpartij © Omroep West
DEN HAAG - Het slachtoffer van een steekpartij op 29 augustus in een consultatiebureau aan de Uiterwaard in Zoetermeer is een arts. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekend gemaakt. Het voorarrest van de 36-jarige verdachte, een vrouw uit Zoetermeer, is met 90 dagen verlengd.
De 36-jarige verdachte zou zich al lange tijd dreigend hebben uitgelaten tegenover de arts, een vrouw, die op het consultatiebureau werkte. Volgens het OM was de verdachte boos, omdat zij vond dat haar zoon ziek zou zijn geworden door toedoen van de arts. Al in juli 2015 zou de verdachte zich dreigend hebben uitgelaten tegenover personeel. Het consultatiebureau heeft daar melding van gedaan bij de politie, aldus het OM. Ook zouden er zowel telefonisch als per brief bedreigingen zijn geuit en is de deur van het consultatiebureau beklad.
Vorige week maandag 29 augustus sloeg de vlam in de pan. De 36-jarige vrouw zou toen met een mes hebben ingestoken op de arts. De politie onderzoekt nog of er sprake is van een verband tussen de bedreigingen in 2015 en het steekincident op 29 augustus.