Toch persoonsgegevens in gekraakte kluis in voormalig gemeentehuis Warmond

Gemeentehuis Warmond © Bart Kool
WARMOND - In de gekraakte kluis in het voormalige gemeentehuis van Warmond lagen toch 66 brieven met persoonlijke gegevens. Dat heeft de gemeente Teylingen donderdagavond bekend gemaakt. Woensdag was er nog een hoop onduidelijkheid of er wel of geen privacygevoelige informatie in de kluis lag.
Dinsdag ontstond er ophef nadat Telegraaf journalist Bart Mos een filmpje
, waarop twee mannen te zien zijn die de kluis weten te openen. De kluis bleek nog vol te liggen met afschriften, kaartenbakken en documenten. Burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen zei woensdag tegen Omroep West
. Volgens Breuer moest onderzoek dat uitwijzen.
Maar dat blijkt nu dus wel het geval, zo schrijft de gemeente Teylingen op haar website. In de kluis lagen 66 brieven uit de periode van voor 1989 waar een naam op staat. Per brief is de inhoud bekeken door de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Ook zijn er floppydisks gevonden, maar wat daar opstaat is niet duidelijk.

Niet mogen gebeuren


De gemeente Teylingen schrijft verder op haar website dat er 'nooit spullen hadden mogen achterblijven' in het voormalige gemeentehuis. De gemeente zegt de onstane situatie 'vervelend' te vinden. Het onderzoek naar de inhoud van de kluis gaat de komende dagen verder.