Avontuurlijk plassen tijdens concert Marco Borsato; zee drijft dixi's weg

© Facebook
DEN HAAG - Hilarische taferelen afgelopen weekend tijdens het concert van Marco Borsato op het Scheveningse strand. Doordat het vloed werd, stond een aantal dixi-toiletten plotseling in de zee.
Op Facebook is een filmpje te zien waarop twee vrouwen lachend een andere vrouw uit een dixi tillen. Tijdens haar toiletbezoek was het strand rond de dixi's volgestroomd met zeewater. Om haar schoenen droog te houden, tilden de vrouwen haar naar een droger stuk.


'Er was een onverwachte westenwind', verklaart organisator Arwin Touw van AT Events het hoge water. Eén toiletgroep is vervolgens tijdelijk buiten gebruik geweest. 'Dit heeft geen problemen opgeleverd, iedereen kon van andere toiletten gebruikmaken.'

Charme van zee

De organisator noemt het de 'charme van een concert bij zee'. 'Je hebt een totaal andere infrastructuur en te maken met zand en wind. Dat maakt een locatie ook uniek.'
Marco Borsato trad tijdens de tweede dag van Live on the Beach op. De Golden Earring speelde vrijdag. Touw spreekt van 'een groot succes'.

Klachten

Toch regende het na afloop van het evenement klachten van bezoekers. Zo vond een aantal van hen het optreden van Borsato te kort. 'De sfeer was goed en we hebben een mooie avond gehad. Alleen Marco begon wel wat later en stopte veel eerder. We bleven verbouwereerd achter', schrijft iemand op Facebook.
'Er zijn 16.000 mensen geweest, een paar mensen vond het niet lang genoeg duren. Fans vinden het altijd te kort, maar anderhalf uur was exact de bedoeling', reageert Touw.

Lange rijen

Ook stonden er volgens bezoekers lange rijen voor de bar. Een bezoeker vertelt dat je zo een kwartier moest wachten op je biertje. 'De horecafaciliteiten waren meer dan voldoende. Wat is lang?', zegt Touw. Hij baalt van de negatieve reacties. 'Het was gewoon goed georganiseerd.' Touw benadrukt dat er bij de organisatie geen klachten zijn binnengekomen.

LEES OOK: