Omroep West-directeur levert deel salaris in; presentatrice Debby Roukens blijft

DEN HAAG - Omroep West-directeur Gerard Milo levert een deel van zijn salaris in. Hij doet dat naar aanleiding van de ontstane commotie over zijn beloning. Presentatrice Debby Roukens heeft haar ontslag ingetrokken na een gesprek met de directeur.
Roukens kondigde vorige week aan
, omdat ze moeite had met de beloning van de directeur. Het draaide er in haar geval om dat zij graag in salaris wilde doorgroeien maar dat niet kon, terwijl RTL Nieuws naar buiten bracht dat Milo een structurele salarisverhoging kreeg van zijn Raad van Commissarissen.
Milo maakte zijn besluit bekend na afloop van een gesprek met West-presentator Debby Roukens. Resultaat van het gesprek is dat Roukens haar ontslagbrief intrekt en Milo van de regeling afziet, dit doet hij met terugwerkende kracht. 'Dat besluit neem ik niet omdat er toch iets niet in de haak zou zijn met de regeling, maar omdat ik het belang van Omroep West voorop wil stellen', aldus de directeur.

Tranen van geluk

'Ik ben heel blij met de uitkomst. Ik ben heel blij dat ik geen afscheid hoef te nemen', reageert Debby met tranen in haar ogen op Radio West. 'Het voelde een beetje alsof ik bij mijn eigen uitvaart was, ik heb zoveel hartverwarmende reacties gekregen.'
Debby krijgt geen salarisverhoging, maar voor haar gevoel zijn de zaken weer rechtgetrokken. 'Dit (de toeslagregeling, red.) was een druppel voor mij. Het voelde ongelijk en dat is nu weggenomen.' Milo en Roukens hebben elkaar de hand geschud. 'Je wilt geen schade toebrengen aan een bedrijf waar je met hart en ziel voor werkt.'