Noordwijkse acteur Paul 'de baron' van Gorcum aan de beterende hand

Paul van Gorcum is onder meer bekend als 'Baron' in de tv-serie Bassie en Adriaan.
Paul van Gorcum is onder meer bekend als 'Baron' in de tv-serie Bassie en Adriaan. © ANP).
NOORDWIJK - Goed nieuws voor de Noordwijkse acteur Paul van Gorcum. Op Radio West vertelde hij dinsdag enthousiast dat hij aan de beterende hand is. In januari maakte van Gorcum bekend dat er bij hem prostaatkanker met uitzaaiingen naar de botten was geconstateerd.
Volgens Van Gorcum is de ziekte in feite niet te genezen, maar is deze wel tot stoppen te brengen. ‘Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook proberen eruit te kruipen en ik geloof dat dat bij mij gelukt is.’
Hij hoeft geen chemokuur meer te krijgen, maar zal hij nog wel onder behandeling blijven. ‘Het geeft de burger moed dat je de goede weg op gaat en daarom ben ik happy.’ Van Gorcum is onder behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

'Uit de grond van mijn hart'

Tijdens het programma Patrick in de Middag bedankte Paul van Gorcum dinsdag iedereen die hadden gereageerd op zijn ziekte. ‘De luisteraars natuurlijk van harte bedankt, uit de grond van mijn hart.’
Paul van Gorcum is bekend van zijn rol als ‘de Baron’ in de kinderserie Bassie en Adriaan. Ook was zijn stem onder meer te horen als Gargamel in de tekenfilmserie De Smurfen ('oh ik haat smurfen') en in de films De Leeuwenkoning en Winnie de Poeh.