Politie redt hond uit auto vanwege de warmte

DEN HAAG - De politie heeft woensdagochtend een hond gered uit een geparkeerde auto. Dat gebeurde aan de Jacobastraat in de Haagse Schilderswijk. De eigenaresse had het dier, ondanks de hoge temperaturen, alleen achtergelaten in haar auto.
Bij temperaturen boven de 20 graden kan het kwik in een dichte auto oplopen tot tegen de 60 graden. Eerder zei de dierenbescherming tegen Omroep West dat zelfs
dan niet voldoende is.
Op foto's is te zien dat het dak van de auto en de ramen gedeeltelijk open stonden. Maar blijkbaar was de politie er niet gerust op dat de witte, wollige viervoeter daar op de goede plaats zat.

Geen boete, wel gesprek

'Het hondje was rustig en lag gelukkig nog niet op apegapen', zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep West. 'De auto stond in de schaduw, maar toch is de politie uit voorzorg gaan zoeken naar de eigenaar', zegt ze.
Agenten hebben de eigenaresse even later gevonden. 'De vrouw was blij dat ze gewaarschuwd werd, maar reageerde geschrokken. Ze verklaarde niet van plan te zijn geweest lang weg te blijven.'

Ruitje intikken

De woordvoerster van de politie benadrukt dat het nu gelukkig goed is afgelopen, maar dat in andere gevallen de politie niet aarzelt om een ruit in te tikken om zo dieren uit te warme auto's te bevrijden. 'We hebben de vrouw geen boete gegeven, maar haar wel gewezen op de risico's', aldus de woordvoerster.