Handsome Poets uit Gouda gaan internationaal met nummer in Amerikaanse film

Tim van Esch (Handsome Poets)
Tim van Esch - Handsome Poets - op Parkpop 2013
GOUDA - Zit er een internationale doorbraak aan te komen voor popband Handsome Poets uit Gouda? De eerste stap lijkt in elk geval gezet: hun nummer 'Sky on Fire' zit in de Amerikaanse film 'The Edge of Seventeen' met sterren Hailee Steinfield en Woody Harrelson. Dat laten de vier mannen vrijdag dolblij weten op hun Facebookpagina.
De Goudse band scoorde in 2012
. Ze ontvingen een platinaplaat voor het grote succes en de NOS gebruikte 'Sky on Fire' als themanummer voor de Olympische Spelen. Voor als je niet meer weet hoe de hit ook alweer klinkt:
beluisteren.
Vier jaar later gaat het nummer dus internationaal, nu het in de film 'The Edge of Seventeen' te horen is. De film gaat vrijdagavond in première op het Toronto International Film Festival.

Champagne

De film draait om het leven van Nadine (Hailee Steinfield), die met een hoop tienerdrama's te maken krijgt. De acteurs zijn ook de minste niet, ze zijn bekend van tal van films en hebben beide een of meer Oscarnominaties op hun naam staan.
De band is er duidelijk trots op: 'Wij trekken hier een fles champagne open!' schrijven ze. De trailer van de film is hier te bekijken.