West Wekker: Doe een vrije dag cadeau, en ADO loot Telstar in bekertoernooi

DEN HAAG - Goeiemorgen! Op deze laatste werkdag van de week een opmerkelijk initiatief van D66 in Den Haag, de loting voor de volgende ronde van de KNVB-beker en de VVD in Den Haag wil een groep krakers weg hebben uit een Moerwijkse school.

1. Haagse gemeenteambtenaren mogen vrije dag doneren
Ambtenaren in Den Haag kunnen als het aan D66 ligt in de toekomst vrije dagen weggeven aan collega's die mantelzorger zijn.  Veel ambtenaren hebben vrije dagen over dus dat zou best moeten kunnen. Sinds kort mogen werknemers van de gemeente Den haag al een vrije dag doneren aan Unicef.

2. ADO tegen Telstar en VVSB tegen Katwijk
In de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi neemt ADO Den Haag het in eigen huis op tegen Telstar. Met VVSB tegen Katwijk krijgen we een onvervalste streekderby en Jodan Boys uit Gouda moet op bezoek bij Go Ahead Eagles.

3. VVD wil krakers uit school in Moerwijk
De krakers die sinds een jaar in een school aan de Beatrijsstraat in Moerwijk zitten, moeten daar weer uit. Dat vindt de VVD in de Haagse gemeenteraad. ‘Ze terroriseren de buurt. Wij hebben een lange lijst met klachten. Dus wij vinden dat de wethouder de gebruikersovereenkomst moet opzeggen,’ aldus fractievertegenwoordiger Frans de Graaf.

4. Weer
Het wordt na een buiig begin een mooie dag met redelijk veel zon en een temperatuur van 19 graden.

Vanavond op TV West
Elly heeft ‘weke delenkanker’ - een kankersoort vanuit het steun- en bindweefsel. Niemand weet hoe lang zij nog heeft te leven. Bianca is Elly’s hartsvriendin en haar steun en toeverlaat. Samen met Johan verrast Elly Bianca. In het Stadshart Zoetermeer loopt Johan met zijn bos bloemen Betty tegen het lijf. Betty wil de bloemen graag brengen bij de 103-jarige tante Cor, voor wie zij jarenlang zorgde. Een week na de opnames is tante Cor overleden. Buddy Koos is trots op Kees, die drie jaar geleden een zware hersenbloeding kreeg en nu zit in een rolstoel zit en niet meer kan praten. Koos is trots op de positieve manier waarop Kees met zijn handicap omgaat.

Trots! is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.


Ben je zelf trots op iets of iemand? Aanmelden kan via trots@omroepwest.nl.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER ADO GEMEENTE DEN HAAG
Deel dit artikel:

Reageren