Vuurwerkbom naar binnen gegooid bij Haagse presentatrice Isabelle Brinkman

DEN HAAG - Op het balkon van presentatrice Isabelle Brinkman is dinsdagavond een vuurwerkbom gegooid. Dat meldt ze op haar Facebookpagina. Iemand probeerde de bom haar huis in te gooien, zegt ze. De politie heeft iemand aangehouden voor het incident in de Haagse wijk Ypenburg.

Brinkman, die bekend werd dankzij onder meer muziekzender TMF, Wie is de Mol?, SBS6 en Omroep West, zegt hevig geschrokken te zijn maar wil verder tegenover Omroep West niet reageren.

Op haar Facebook schrijft ze dat haar dochter tijdens het incident 'gelukkig niet thuis' was. De vuurwerkbom zou zijn afgegaan op de deurmat, waar op dat moment net haar hond Chica lag. 'Ik heb haar nog net weg kunnen pakken en ben naar de voordeur gerend', schrijft Brinkman op Facebook.

Ongeloof

Bij de Haagse zit de schrik er goed in. 'Ik ben in mijn leven nog nooit zo geschrokken. Momenteel wisselen gevoelens van woede en verslagenheid elkaar af.' Brinkman beseft woensdag nog steeds niet helemaal wat haar is overkomen. 'Ik ben zo blij dat het niet erger is afgelopen. Want het had weinig gescheeld. Ik kan er werkelijk nog steeds niet met m'n kop bij...'

De politie Den Haag bevestigt tegenover Omroep West dat er dinsdagavond iemand is aangehouden voor het incident. Het gaat om een 16-jarige jongen. De jongen wordt verdacht van vernieling en zit nog vast. Hij werd in de buurt van het huis van Brinkman opgepakt. Zijn motief is niet duidelijk.


Deel dit artikel:

Reageren