Den Haag wint Steenbreek Trofee voor steeds groenere stad met minder tegels

DEN HAAG - Den Haag heeft de eerste Steenbreek Trofee gewonnen. Dat is een prijs voor de stad die zich het beste inzet voor vergroening van buurten, straten en tuinen. Hagenaars hebben al bijna 43.000 straattegels ingeruild voor planten, om zo stad te vergroenen.

Betegelde tuinen zijn onderhoudsvrij, maar hebben wel een negatief effect op de natuur. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren en tijdens grote regenbuien kan het regenwater moeilijk wegkomen in de grond waardoor een enorme druk op het riool ontstaat. Groene buurten leiden ook tot minder hitte-eilanden in de stad.

Bij de start van de Steenbreekcampagne in Den Haag werd op de Turfmarkt een tuin ingericht door het Laboratorium voor Microclimaten. De tuin is er nog steeds en wordt door buurtbewoners verzorgd. De Trofee werd woensdag tijdens de Nationale Groendag in Capelle aan den IJssel uitgereikt aan de organisatie Duurzaam Den Haag. Ook Eindhoven, Haarlem, Leeuwarden, Leiden, Maastricht en Zaanstad waren genomineerd.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG STEENBREEKTROFEE
Deel dit artikel:

Reageren