Tientallen kunstinstellingen naar het Haagse stadhuis om subsidiestop tegen te houden

DEN HAAG - Bijna veertig kunst- en cultuurinstellingen uit Den Haag gaan donderdag proberen de Haagse gemeenteraad ervan te overtuigen dat ze toch subsidie verdienen. Veel instellingen die in de raadscommissie komen inspreken dreigen minder of helemaal geen subsidie meer te krijgen. Voor de hoorzitting is een hele dag ingeruimd.

Het Haagse college van burgemeester en wethouders heeft voor de komende vier jaar een kleine 52 miljoen euro per jaar uitgetrokken voor kunst- en cultuur in de stad. In het 'Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2017-2020' staat welke instellingen, hoeveel subsidie krijgen. Ook staat beschreven welke organisaties volgens het college geen subsidie (meer) krijgen en waarom niet.

Onder andere Toneelgroep De Appel komt inspreken. Verder komen het Residentie Orkest, het Indian Film Festival The Hague, Branoul, het Humanity House, Muzee Scheveningen, het Paard van Troje, het Turks Museum Nederland en het Museon naar het Haagse stadhuis. De Haagse gemeenteraad beslist in oktober over het kunstenplan.

Deel dit artikel:

Reageren