DIY: Macramé plantenhangers voor in de woonkamer

DEN HAAG - Je kent ze misschien nog wel uit de jaren 70 en er bestaat een grote kans dat je ze toen helemaal niet mooi vond: macramé plantenhangers. Niet alleen in de modewereld keren trends altijd weer terug, maar ook qua interieur grijpen we zo af en toe terug naar het verleden. Hangplanten in de woonkamer zijn hip én eenvoudig om te maken.

Je hebt bijna niets nodig om deze Do It Yourself plantenhangers in elkaar te knutselen: Een dik touw - denk aan stevig katoen of kokostouw  - en een stevige schaar.

Stap 1
Knip vier stukken touw van twee meter. De lengte van het touw laat je afhangen van hoe laag je de plant wilt laten hangen. Knip daarnaast één stuk touw van ongeveer 50 centimeter.

Stap 2
Pak de ring en haal de stukken touw er tot de helft doorheen. Bind ze aan de bovenkant samen met het korte touw.

Stap 3
Verdeel de touwen in vier gelijke strengen. Maak een knoop in elk van de strengen. Deze knoop plaats je ongeveer 20 centimeter  van de ring. De hoogte van de knoop kun je veranderen: hoe hoger je de knoop plaatst, hoe hoger je plant hangt.

Stap 4
Verdeel het touw na de knoop weer in strengen en maak een knoop met de strengen die naast elkaar liggen. Deze knoop kun je op ongeveer 10 centimeter afstand van de vorige knoop plaatsen. De buitenste twee strengen knoop je aan elkaar

Stap 5
Verdeel de touwen opnieuw in strengen en volg stap 4 nogmaals.

Stap 6
Maak één grote knoop met alle touwen bij elkaar en klaar is je plantenhanger!


Deel dit artikel:

Reageren