Jodan Boys stunt in KNVB Bekertoernooi

GOUDA - Jodan Boys heeft in de eerste ronde van de KNVB Beker voor een stunt gezorgd. In Overijssel versloeg de hoofdklasser uit Gouda HHC Hardenberg, een ploeg die twee divisies hoger speelt. De winstpartij was een lekkere opsteker voor de lange terugreis naar huis.

Op bezoek bij Hardenberg stond er na de reguliere speeltijd 1-1 op het scorebord. In de 110de minuut kwam de ploeg uit Gouda op voorsprong, maar kon daar niet lang van genieten. Nog geen twee minuten later had de thuisploeg een reactie op de treffer. Jodan Boys beschikte uiteindelijk in de strafschoppenserie over de langste adem.  

‘Het was absoluut een stunt’, blikt Jodan Boys-speler Leroy Brank terug. ‘We wisten dat we het heel zwaar gingen krijgen, maar we hadden een duidelijk strijdplan. Zij zijn toch wel verder in bepaalde zaken, maar in bepaalde fases lukte het ons om ze even bij de strot te pakken.’ Toch had het ook heel anders af kunnen lopen voor de ploeg uit Gouda. ‘Met een aantal ballen op de paal en lat zijn we een aantal keer goed weggekomen’, vertelt Brank.

Jodan Boys gaat met de laatste 32 ploegen de koker in, maar wie zien ze bij Jodan Boys graag als tegenstander? Brank: ‘Ajax, Feyenoord of PSV, zou toch wel een absolute droom zijn. Als dat gaat gebeuren, dan gaat het dak eraf.'

Meer over dit onderwerp:
AMATEURVOETBAL JODAN BOYS KNVB BEKER
Deel dit artikel:

Reageren