ADO-doelman Zwinkels voegde daad bij het woord

DEN HAAG - ADO-keeper Robert Zwinkels stond na afloop van het gewonnen bekerduel tegen NEC (3-5 wns. na strafschoppen) met een stralende glimlach de pers te woord. Hij was de man die een strafschop van de tegenstander stopte en zijn ploeg daarmee naar de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi loodste.

'Ik vind het leuk dat je dit zegt', antwoordt de goalie op verslaggever Jim van der Deijl die zegt dat hij hem dit gunt. In aanloop naar de bekerwedstrijd gaf de doelman al aan dat hij een strafschop zou keren, maar op het moment suprême voegde Zwinkels daad bij het woord.

Boost

In vorige wedstrijden in het toernooi kwam het bij ADO vaker tot een penaltyreeks. Het liep vaak niet goed af voor de Hagenaars, zoals vorig seizoen tegen SC Genemuiden. Zwinkels stond daar woensdagavond niet bij stil. 'Nee, ik heb geprobeerd te focussen op deze ballen', zegt hij. 'Ik had geen enge flashbacks ofzo. Toen ik die ene strafschop pakte, gaf mij dat een boost.'

Vorige penaltyseries liepen dus niet goed af en dat lag voornamelijk aan het inschieten van de strafschoppen. Of Zwinkels zelf ook een penalty had willen nemen? 'Ik was er niet bang voor geweest om er eentje te nemen, maar ik heb het niet opgeofferd.' Morgenavond is de loting voor de volgende. Bij ADO hopen ze ditmaal op een thuiswedstrijd.

LEES OOK: ADO Den Haag ronde verder in KNVB Bekertoernooi; strafschoppen noodzakelijk
Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG KNVB BEKER ROBERT ZWINKELS
Deel dit artikel:

Reageren