VIDEO: Brandstichting parkeergarage Winkelhof Leiderdorp, winkelcentrum blijft dicht

LEIDERDORP - In de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. De brandweer gaat uit van brandstichting. Het winkelcentrum blijft donderdag de hele dag gesloten. Er wordt met man en macht gewerkt om vrijdag weer open te zijn.

Zeker acht auto's zijn verwoest door het vuur. De brand leidde tot forse rookontwikkeling.  De brand brak rond kwart voor vier in de nacht uit. Vanwege de rookontwikkeling en het mogelijk gevaar voor omwonenden werd direct opgeschaald tot grote brand. De brandhaard was op veilige afstand van het bewoonde deel van het winkelcentrum. Daardoor hoefden geen woningen te worden ontruimd. Tekst loopt door na Tweet.

Rond kwart over vier meldde een woordvoerder van de brandweer dat de branden in de auto's waren geblust. Alleen de ontsnapte benzine stond nog in brand. De brandweer onderzocht hoe schadelijk de rook was voor omwonenden. De appartementen boven het complex hoefden niet ontruimd te worden.

Winkels voorlopig dicht

De brandweer onderzoekt nog of de constructie van de parkeergarage is aangetast door de brand. De winkels blijven voorlopig dicht. Per winkel wordt gekeken hoe groot de rook- en roetschade is. Mensen die hun auto in de garage hebben geparkeerd mogen die weghalen. De politie onderzoekt de brand en zoekt getuigen..


Meer over dit onderwerp:
BRAND AUTOBRAND WINKELCENTRUM WINKELHOF LEIDERDORP
Deel dit artikel:

Reageren