Voor de 25ste keer de Tina-dag: Duinrell verwacht duizenden meiden

DEN HAAG - Het was en is voor veel meisjes en vrouwen een ritueel: in het begin van de week kleppert de brievenbus. Je springt op van de bank, rent naar de deurmat en grijpt je favoriete weekblad: de Tina. Elk jaar is er ook een Tina-dag. Dit weekend staat die voor de 25ste keer op de agenda. Een jubileum dus. Duinrell verwacht topdrukte.

Het meidenblad bestaat in 2016 49 jaar en er zijn al meer dan 2.400 Tina's gemaakt. Op de Tina-dag komen tegenwoordig ongeveer 20.000 meiden af, honderd keer meer dan tijdens de eerste editie van het evenement. De Tina-dag is inmiddels uitgebreid naar twee dagen en vindt net als de eerste keer nog altijd plaats in Duinrell.

Omdat de Tina-dag dit jaar haar zilveren jubileum viert, zijn er meer moeders die met hun eigen kinderen naar het meidenevenement komen. De programmering speelt hierop in. Naast de bij de jongedames bekende vloggers als MeisjeDjamila en Beautymezz is Douwe Bob dit jaar dé publiekstrekker. Douwe Bob vertegenwoordigde Nederland dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Slow down'. Andere artiesten die optreden zijn Sarah & Julia, TP4Y. Daarnaast zijn de YouTubers Joy (BeautyNezz), Rutger (Furtjuh), Teske en MeisjeDjamila aanwezig voor een Meet and Greet.


LEES OOK: Komend weekeinde enorme verkeersdrukte in en om Den Haag, wij bereiden je vast voor

De organisatoren van de Tina-dag gingen op zoek naar de leukste moeder-dochterkoppels waarvan de moeder vroeger ook als jong meisje naar de Tina-dag kwam. Die koppels worden zaterdagochtend als VIP ontvangen bij de opening van het evenement. Een van de koppels zijn Danielle Groothedde en dochter Anouk (10). Danielle ging 22 jaar geleden voor het eerst naar de Tina-dag. Ze wilde al jaren gaan, maar het kwam er pas van op haar 19de: toen nam ze haar elfjarige oppaskindje mee. Nu gaat dochter Anouk (10) mee.

'Die blijdschap, die vreugde: dat het een dag speciaal voor meisjes is! Dat herinner ik me nog goed. Er waren 22 jaar geleden nog niet echt standjes waar je iets kon kopen. En die vloggers, hè! Die hadden we al helemaal niet. Maar het is echt een positief meidengevoel. Dat spreekt me nu als ouder echt aan,' aldus Groothedde. 'De Tina is een blad dat ik met een gerust hart aan mijn dochter kan geven. Er staat niets in waar ze misschien niet aan toe is. En ik blijf graag bij, dus ik lees hem zelf ook. Als Anouk hem uit heeft, tenminste.'  

Zaterdagochtend wordt het Tina-weekend geopend door actrice Isa Hoes en haar dochter Vlinder. De deuren openen om 09.00 uur.


Deel dit artikel:

Reageren