Brand parkeergarage schokt bewoners rond Winkelhof in Leiderdorp: 'Het is de zoveelste autobrand'

LEIDERDORP - Omwonenden van de Winkelhof in Leiderdorp reageren geschokt op de brand van afgelopen nacht. De laatste maanden is de buurt meerdere malen opgeschrikt door autobranden. Met als treurig hoogtepunt de brand in de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof waarbij zeker acht auto's in vlammen opgingen. De brandweer gaat hierbij uit van brandstichting.

In juli werd in een weekend vier auto's door brand verwoest. De sporen van de brand aan de Heinsiuslaan zijn nog op de weg te zien. In september was het ook raak aan de Dragontuin.

'Anderhalf, twee maanden terug is er ook een auto afgebrand beneden in de parkeergarage. In dat zelfde weekend zijn er meerdere auto's uitgebrand', vertelt een vrouw die boven het winkelcentrum woont. Volgens haar is het nu tijd voor actie.

'Tijd voor ingrijpen'

'Er moet eens een keer wat worden gedaan aan de veiligheid van de parkeergarage beneden. Die is open', verklaart ze. De vrouw denkt ook al in welke hoek de daders gezocht moeten worden: 'Ik zie daar vaak jongelui. Ik heb er fietsenbranden gezien en ze hebben er karretjes in brand gestoken.'

Ook een buurman is geschrokken. 'Het is de afgelopen maanden al een paar keer gebeurd, zowel binnen als buiten de garage', vertelt hij tegenover Omroep West. 'Ik ben erg geschrokken. Al had het veel erger kunnen afgelopen, ik ben blij dat er alleen maar materiële schade is.'

LEES OOK: VIDEO: Brandstichting parkeergarage Winkelhof Leiderdorp, winkelcentrum blijft dicht
Meer over dit onderwerp:
AUTOBRAND LEIDERDORP WINKELHOF
Deel dit artikel:

Reageren