Sterke kwalificatie TU Delft op de Solar Challenge

DELFT - Het Nuon Solar Team van de TU Delft heeft donderdag een persoonlijk record gereden tijdens de kwalificatie van de Solar Challenge in Zuid-Afrika. Ze reden met de zonneauto een tijd van 2.08.97. Dat was goed voor een tweede plaats.

De Solar Challenge is een acht dagen durende race van Pretoria naar Kaapstad. Donderdag was dus de kwalificatie, die werd gereden op een circuit, om te bepalen met welke startpositie de deelnemers aan de Solar Challenge mogen beginnen. 'De kwalificatie ging erg goed. De auto is niet gemaakt voor een circuitrace, dus het belangrijkste is dat de auto heel blijft. Desondanks zijn wij tweede geworden en hebben we een mooie tijd neergezet', zegt teamlid Bo Salet.

De grote concurrent van de Delftse studenten is de universiteit van Tokai uit Japan. Dat bleek, de Japanners eindigden als eerste in de kwalificatie. 'Zij hebben een auto die iets meer gemaakt is voor circuitracen,' aldus Salet.

Inhalen

Bovendien hebben de Aziaten een professionele karter in de auto zitten. De Delftse studenten zijn daar dichtbij in de buurt gekomen. 'We gaan ze proberen in te halen op de eerste dag, maar het belangrijkste is dat we ze op termijn inhalen,' zo legt Salet de strategie uit.    

Zaterdag start de Solar Challenge met een etappe van Pretoria naar Kroonstad. Op 1 oktober eindigt de strijd in Kaapstad. Twee jaar geleden won de TU Delft de wedstrijd in Zuid-Afrika. Vorig jaar werd ook de eindzege behaald in de World Solar Challenge in Australië.

LEES OOK:
Meer over dit onderwerp:
SOLAR CHALLENGE DELFT TU DELFT ZUID-AFRIKA
Deel dit artikel:

Reageren