Laurine van Riessen kiest voor baanwielrennen

LEIDEN - Laurine van Riessen deed mee aan de Olympische Winterspelen en de Olympische Zomerspelen. Bij de eerste als schaatsster en bij de twee als baanwielrenster. Nu heeft de sportster uit Leiden definitief gekozen voor de fiets. De Olympische Spelen van Tokio in 2020 zijn haar doel.

Haar tijd als schaatsster is nu voorbij. 'Aan dat idee moet ik nog wel even wennen', vertelt Van Riessen aan de NOS. In 2010 won ze in Vancouver brons op de 1.000 meter. Het was een moeilijke beslissing om het schaatsen achter me te laten, want het is een supermooie sport en ik geloof ook echt nog wel dat ik het in me heb om iets moois te bereiken.'

Toch kiest ze ervoor om haar carrière op de wielerbaan te vervolgen. 'Het was een duidelijke keuze voor me, want ik wil niet nog twee keer een halve olympische cyclus meemaken. Dan heb je twee keer net niet genoeg tijd om echt goed te zijn,' aldus de voormalig schaatsster.

Ontsnapping

Vorige maand reed Van Riessen een goede Olympische Spelen. En dat terwijl ze pas anderhalf jaar op de fiets zit. Samen met Elis Ligtlee werd zij vijfde op de teamsprint. Op de keirin ontsnapte de Leidse op een miraculeuze wijze aan een verschrikkelijke valpartij. De beelden gingen de hele wereld over.  

De goede prestaties hebben Van Riessen doen beseffen dat ze de top kan behalen. 'Ik voel dat er nog veel meer inzit,' besluit Van Riessen.
Deel dit artikel:

Reageren