Loting KNVB Beker: ADO speelt na zeven jaar eindelijk weer een thuiswedstrijd in het bekertoernooi

DEN HAAG - ADO Den Haag speelt na zeven jaar eindelijk weer een bekerwedstrijd in eigen huis. Voorburger en oud-speler van ADO Den Haag Eljero Elia koppelde de Haagse ploeg in de tweede ronde aan Telstar.

De laatste keer dat ADO in eigen huis speelde was op 28 januari 2009. Toen werd er met 5-1 verloren van FC Twente. Sinds de in gebruik name van het Kyocera Stadion in 2007 speelde ADO slechts drie bekerwedstrijden in eigen huis. Telstar wordt de vierde.

Bij de loting in de Kuip kwam ook een regioderby uit de koker: VVSB uit Noordwijkerhout, de bekersensatie van vorig seizoen met een plaats in de halve finale, speelt een thuiswedstrijd tegen Katwijk. VVSB won in de eerste ronde met 4-1 bij Achilles Veen. Katwijk wist zich door een 2-1 overwinning op Harkemase Boys te plaatsen voor de volgende ronde van het nationale bekertoernooi.

Jodan Boys

Hoofdklasser Jodan Boys wacht in de tweede ronde een zware kluif. De ploeg uit Gouda, de enige hoofdklasser nog actief in het bekertoernooi, won in de eerste ronde knap van HHC Hardenberg en gaat nu op bezoek bij eredivisionist Go Ahead Eagles.

De exacte data voor de wedstrijden worden op een later tijdstip vastgesteld.

Meer over dit onderwerp:
KNVB BEKER ADO DEN HAAG VVSB KATWIJK JODAN BOYS
Deel dit artikel:

Reageren