Save the Children jaagt mensen stuipen op het lijf met kinderarmen in de gracht

DEN HAAG - In de Haagse Prinsessegracht steken vanochtend kinderarmen boven het water uit. Ze houden borden vast met teksten als 'Help', 'Red Mij' en 'Een kind laat je niet verdrinken'. Omstanders reageren geschokt op deze actie, waarmee stichting Save the Children aandacht vraagt voor het lot van vluchtelingenkinderen die verdrinken op de Middellandse Zee.

Met de slogan 'Als een kind in het water valt in Nederland, spring je meteen het water in' hoopt Save the Children ook het Nederlandse publiek te overtuigen van het nut van hun werk. 'Help Save the Children om dat ook te doen op de Middellandse Zee'. Ook vraagt de organisatie om geld te doneren.

Sinds begin deze maand vaart Save the Children met reddingsschip Vos Hestia op de Middellandse Zee, om kinderen en volwassenen te redden. Tijdens haar eerste actie bracht Save the Children ruim 300 mensen in veiligheid, onder wie vijftig alleenreizende kinderen. Volgens de hulporganisatie wagen negen van de tien vluchtende kinderen de oversteek naar Europa zonder familie, en vaak ook zonder voedsel en drinkwater.

Blijven liggen
De organisatie hoopt dat de 'kinderen' de hele dag in de gracht kunnen blijven liggen. Of de politie ingrijpt bij deze onaangekondigde 'guerilla-actie' is nog niet duidelijk.

BEKIJK OOK: Frits Huffnagel, Karsten Klein en Tim Coronel rijden Vredesrally voor Save the Children
Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG SAVE THE CHILDREN PRINSESSEGRACHT
Deel dit artikel:

Reageren