Polenhotel in Wateringen gaat honderden Roemenen en Bulgaren huisvesten

WATERINGEN - Het Polenhotel aan de Lierseweg in Wateringen gaat zo'n 200 Roemenen en Bulgaren onderdak bieden. Dat zegt exploitant Erik Zantingh. In februari kwam het Polenhotel nog in het nieuws, nadat bekend werd dat er plannen waren om 275 asielzoekers in het hotel te huisvesten.

Afgelopen woensdag werd bekend dat de plannen voor de huisvesting van asielzoekers definitief zijn afgeschoten. In een memo aan de gemeenteraad schrijft het Westlandse college dat het COA geen nieuwe opvangplekken nodig heeft. 'Er is een voldoende grote buffer aan opvangplekken aanwezig, voor het geval de asielinstroom weer toeneemt', aldus het college.

Maar exploitant Zantingh is teleurgesteld. 'Nee, ik had het liever anders gehad', zegt hij vrijdag. 'Ik ben ondernemer en het financiële plaatje was met de asielzoekers beter. Ik ben niet blij.'

Protest

In februari kwam het Westland nog landelijk in het nieuws nadat er fel geprotesteerd werd tegen de komst van asielzoekers in het Polenhotel. Diverse partijen in de Westlandse gemeenteraad, waaronder LPF Westland, waren toen tegen de komst van asielzoekers. Fractievoorzitter Dave van der Meer (LPF Westland) is tevreden.

'Die asielzoekers zouden geen dagbesteding hebben gehad', zegt Van der Meer. 'Maar arbeidsmigranten zijn gewoon de hele dag aan het werk. Daar hebben wij en de buurt een stuk minder problemen mee.'

Verbaasd

Maar fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig, die in februari ook tegen de komst van asielzoekers was, is hoogstverbaasd over het nieuws.

'Woensdag werd bekend dat het plan rondom de asielzoekers werd afgeblazen. En een dag later komt Zantingh met tweehonderd Bulgaren en Roemenen?', vraagt Duijsens zich af. 'Het Polenhotel was op een haar na dood omdat ze het niet gevuld kregen. En nu kan het ineens wel. Het klinkt wat mij betreft als een dreigement naar de gemeente.'

Regelen

Zantingh zegt vrijdag dat hij helemaal niet in het nauw zit. Volgens de explointantt staan er regelmatig mensen bij hem op de stoep staan die arbeidsmigranten in het Polenhotel willen huisvesten. 'En nu was er gewoon een huurder die het wilde huren. Simpel', aldus Zantingh.
LEES OOK: Veel politie en ME bij raadsvergadering Westland over asielzoekers
Meer over dit onderwerp:
POLENHOTEL WATERINGEN
Deel dit artikel:

Reageren