Politie neemt kinderarmen Save the Children in beslag: 'Schrik aanjagen was niet de bedoeling'

DEN HAAG - De poppen van Save the Children, die eerder vandaag in de Prinsessegracht in Den Haag lagen, zijn door de politie in beslag genomen. Dat zegt Save the Children-woordvoerder Rik Goverde aan Omroep West.

'We begrijpen dat ook wel', aldus Goverde. 'Het was een guerilla-actie, we doen dit om mensen tot denken aan te zetten. Hopelijk is dat gelukt.' De armpjes van 'kinderen', die bordjes met teksten als 'Red mij' en 'Een kind laat je niet verdrinken' vasthielden, dreven enkele uren in het water. Op deze manier wilde de stichting aandacht vragen voor het lot van vluchtelingenkinderen die verdrinken op de Middellandse Zee.

Vanwege het guerilla-karakter van de actie heeft Save the Children geen vergunning aangevraagd. Daarom zijn de poppen, ongeveer een uur voordat de stichting dat zelf van plan was, door de politie uit het water gehaald. 'Omstanders belden de politie, in eerste instantie omdat ze blijkbaar dachten dat er echt een kind verdronk. Natuurlijk houdt een verdrinkend kind geen bordjes vast. Het was dan ook niet de bedoeling mensen schrik aan te jagen', aldus Goverde.

Volgende keer

Als de organisatie de drijvende kinderarmpjes terugkrijgt, wordt een volgende guerilla-actie in een andere stad overwogen. Of er een boete volgt voor Save The Children, is niet bekend.

LEES OOK: Save the Children jaagt mensen stuipen op het lijf met kinderarmen in de gracht
Meer over dit onderwerp:
SAVE THE CHILDREN DEN HAAG POLITIE KINDERARMPJES
Deel dit artikel:

Reageren