Neergestoken taxichauffeur eist 25.000 euro van politie en GGZ-instelling

DEN HAAG - De taxichauffeur die in mei werd neergestoken door een verwarde man aan de Haagse De Savornin Lohmanlaan eist een voorschot van 25.000 euro van GGZ-instelling Parnassia en de politie. Hij spant een kort geding aan, dat dinsdag dient in de Haagse rechtbank.

De 45-jarige taxichauffeur van HTMC werd neergestoken, nadat hij de dader had opgehaald bij het politiebureau op de Haagse Burgemeester Patijnlaan. Waarom de 59-jarige man daar was, is niet bekend. Hij moest worden afgezet bij een opvangadres in de Schilderswijk.  

Op de De Savornin Lohmanlaan ging het mis. De man stak taxichauffeur Said met een voorwerp in zijn gezicht, arm en rug. Hij vluchtte naar de Voetbal- en Cricketvereniging Quick en verstopte zich, gekleed in zijn onderbroek, onder de tribune. Daar werd hij neergeschoten door de politie en gearresteerd.

Getraumatiseerd en arbeidsongeschikt

Volgens de taxichauffeur hadden de politie en Parnassia de verwarde man nooit mogen laten gaan. De chauffeur is getraumatiseerd en arbeidsongeschikt en eist daarom een flinke schadevergoeding.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG STEEKPARTIJ
Deel dit artikel:

Reageren