Zwak ADO Den Haag ten onder tegen SC Heerenveen

Het moment waarbij ADO-captain Aaron Meijers geblesseerd raakt
Het moment waarbij ADO-captain Aaron Meijers geblesseerd raakt © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de derde competitienederlaag op rij geleden. Zaterdagavond was SC Heerenveen met 0-3 te sterk voor de Haagse formatie.
ADO Den Haag kwam flitsend uit de startblokken in het eigen stadion. Direct na de aftrap werd Sheraldo Becker weggestuurd en stichtte hij gevaar. Zijn inzet belandde niet tussen de palen. In de beginfase deed de Haagse ploeg weinig onder voor de bezoekers uit Friesland. Er werd initatief en lef getoond, waardoor het in de beginfase een aardige wedstrijd was om naar te kijken.
Ondanks de leuke start van de mannen van Petrovic, kreeg de ploeg na een kwartier spelen een flinke domper te verwerken. Captain Aaron Meijers moest noodgedwongen het veld verlaten nadat hij met Arber Zeneli in botsing kwam. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie, probeerde verder te spelen, maar moest zich uiteindelijk overgeven. Het betekende een flinke aderlating voor de groengelen.

Eigen goal

Het verlies van Meijers deed het spel niet ten goede en niet veel later moest ook José San Roman behandeld worden. Hij kon uiteindelijk verder, maar na alle blessurebehandelingen was ADO Den Haag het spoor bijster. Heerenveen kon daarvan profiteren en kwam, mede door defensief geschutter van Wilfried Kanon en ADO-doelman Ernestas Setkus, voor rust op voorsprong. Kanon, de invaller van Meijers, raakte de bal als laatst en dus betekende het een eigen doelpunt: 0-1.
Net als de afgelopen drie competitiewedstrijden werd er aanvallend weinig klaargemaakt. Corners en vrije trappen leverden ook heel weinig op. Een pijnlijke en zeer harde statistiek, maar het was wel de realiteit. Net als in het bekertreffen met NEC afgelopen woensdag werd Gervane Kastaneer een kwartier voor tijd ingebracht, maar hij kon voor ADO het tij niet keren. Sterker nog: Zeneli besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd. Een goed uitgespeelde aanval werd door de Zweed goed afgerond. Invaller Henk Veerman gooide het duel in het slot: 0-3.
Scoreverloop ADO Den Haag - SC Heerenveen 0-3 (0-1): 0-1 Kanon (eigen doelpunt), 0-2 Zeneli, 0-3 Veerman
ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meissner (46. Ebuehi), Beugelsdijk, Meijers (21. Kanon); Trybull, Duplan, Jansen (76. Kastaneer); Becker, Havenaar, Schaken.
SC Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste, Van Aken, Bijker; Van Amersfoort (89. Thorsby), Schaars, Kobayashi; Zeneli, Ghoochannejhad (84. Veerman), Larsson.
Gele kaart(en): San Roman, Kanon, Beugelsdijk (ADO Den Haag), Marzo (Heerenveen)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer
Toeschouwers: 10.572 (Kyocera Stadion, Den Haag)