Jens Toornstra geniet bij Feyenoord

TER AAR - Hij speelde dit seizoen alle competitiewedstrijden voor het nog ongeslagen Feyenoord en maakte daarin al drie doelpunten. Het is duidelijk dat voetballer Jens Toornstra in blakende vorm steekt en belangrijk is voor de successen van zijn club.
'Ja het gaat heel goed, en daar ben ik uiteraard heel blij mee', zegt de oud-speler van ADO Den Haag. 'Ik weet wat ik kan, wat dat betreft ben ik niet verrast door mijn eigen ontwikkeling. Maar ook als team hebben we ons ontwikkeld. Als je het vergelijkt met vorig seizoen dan spelen we nu af en toe minder naïef dan vorig jaar, en wat dat betreft gaat het met de club dus ook crescendo'.
Na de komst van Steven Berhuis en de blessure van Eljero Elia, verhuisde Toornstra van de rechter- naar de linkervleugel. Wat er met hem gaat gebeuren op het moment dat Elia terugkeert van zijn schouderblessure, is voor Toornstra op dit moment niet zo interessant. 'Ik ben daar eigenlijk helemaal nog niet mee bezig. Ik kijk nu van wedstrijd naar wedstrijd en als Elia weer terugkomt gaan we zien welke keuzes de trainer gaat maken.'

Oranje is nog niet aan de orde


Zijn ploeggenoot Karsdorp kreeg vorige week te horen dat hij in de voorlopige selectie voor Oranje zit. Jens Toornstra kreeg nog geen uitnodiging. 'Ik doe gewoon mijn best. En dan is het aan de bondscoach of hij mij wil oproepen of niet.  Maar ik moet zeggen dat ik daar niet heel erg mee bezig ben', aldus Toornstra.