OM wil 64-jarige man uit Leiden jaar de cel in hebben om witwassen drugsgeld

© Archief
LEIDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een jaar cel geëist tegen een 64-jarige Leidenaar om het witwassen van drugsgeld. Ook moet de man het loon dat hij zogenaamd als stratenmaker heeft verdiend wat het OM betreft inleveren.
Op papier was de Leidenaar in 2012 en 2013 stratenmaker en verdiende hij in totaal 30.500 euro. Ondanks het bescheiden inkomen reed de man rond in een Porsche en huurde hij zes weken per jaar een luxe vakantiewoning aan de Spaanse kust.
Volgens het OM is het onwaarschijnlijk dat de man echt als stratenmaker heeft gewerkt en kan het niet anders dat het geld illegaal is verkregen. De man zou het geld aan een uitzendbureau hebben gegeven dat hem daarvan dan loon betaalde voor de neppe diensten. Zo werd het geld witgewassen. Hij betaalde hiermee zijn hypotheek en andere vaste lasten zoals gas, water en licht.

Contant

Alle overige betalingen deed de man zo veel mogelijk contant. Bij hem thuis werd ook nog eens 36.800 euro aan contanten aangetroffen. Het OM verdenkt de man ervan dat hij het geld verdiend heeft met hennephandel, al ontbrak daarvoor hard bewijs.
De rechter doet in oktober uitspraak.