'We hebben overwogen de school de hele dag te sluiten', directeur over dreiging schietpartij

ZOETERMEER - Op het Stedelijk College in Zoetermeer gaan de lessen woensdag gewoon door na de 'grap-dreiging' met een schietpartij. 'We hebben overwogen geen les te geven en de school de hele dag te sluiten toen de internetdreiging bij ons bekend werd', vertelt directeur Peter Reenalda aan Omroep West. Op advies van de politie is de school gewoon open, de inschatting is dat de situatie op school veilig is.
Het eerste uur komen de docenten op school, daar krijgen ze voorlichting hoe ze met de situatie om moeten gaan. De hele dag is er politie op school en zijn er externe hulpverleners aanwezig die de kinderen met vragen kunnen helpen.
Een 14-jarige jongen plaatste dinsdag op het internetforum 4Chan het dreigement dat hij op school zou gaan schieten. Hij deed zich voor als een klasgenoot. De jongen onder wiens naam het werd geplaatst, bleek zelf niet verantwoordelijk voor het bericht. Later op de avond hield de politie de 14-jarige jongen aan. Deze heeft bekend dat hij het dreigbericht heeft geplaatst. De jongen heeft de nacht in de cel doorgebracht.  

Vermoeden pesterijen

De school heeft nog geen contact met hem gehad. Het is niet duidelijk waarom de jongen het dreigement heeft geplaatst. We vermoeden pesterijen. Maar we weten niet of er iets tussen de twee is voorgevallen.'
Ik zou de rest van mijn leven van mijn ouders huisarrest krijgen als ik zoiets zou flikken', vertelt een jonge leerling.