West Wekker: 81 oud-leerlingen Aloysius College bleven zitten en zonneauto TU Delft van weg geplukt

© Nuon Solar Team
REGIO - Goedemorgen! Dit is wat je echt moet weten voordat je aan op een na laatste werkdag van de week begint. Oud-leerlingen van het Aloysius College hebben het zwaar en presentatrice Jet Sol zet zich in de strijd tegen eenzaamheid.
1.

Voor een kwart van de oud-leerlingen van het gesloten Aloysius College is de overstap naar een andere school niet zo goed gegaan. Zij moesten een schooljaar blijven zitten. Volgens wethouder Ingrid van Engelshoven is het vooral vervelend voor de leerlingen. 'Er is veel en goed werk geleverd door de ontvangende scholen. Zij hadden een zware missie te volbrengen.'
2. Video: Zonneauto studenten TU Delft aan de kant gezet door Zuid-Afrikaanse politie
Zonnewagen Nuna van de TU Delft is woensdag tijdens een Solar-wedstrijd aan de kant gezet door de politie. Het gebeurde net voor de finish in Port Elizabeth. Op videobeelden is te zien dat de wagen door de politie van de weg wordt geplukt.  
3. Den Haag geeft het op: de meeuw heeft voorlopig gewonnen
De meeuwen hebben gewonnen. De gemeente Den Haag kan vooralsnog geen manier vinden om het dier te beteugelen. Daarom rest niets anders dan proberen het ‘voedselaanbod’ aan te pakken.
4. Presentatrice Jet Sol knuffelt in het Bronovo ziekenhuis tegen eenzaamheid
Omroep West-presentatrice Jet Sol knuffelt donderdag met patiënten in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag in de strijd tegen eenzaamheid. Ongeveer tien procent van alle Nederlandse volwassenen voelt zich eenzaam. 'We brengen échte aandacht, een luisterend oor, positiviteit, geven knuffels', zegt een woordvoerder van Sensoor.
Weer
Het is helaas voorbij met het mooie weer. De bewolking wordt steeds dikker en donderdagochtend gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In de loop van de middagen avond trekt de regen weg, maar het blijft bewolkt. De temperatuur komt uit rond 19 graden.