Kijkduin nu in rijtje met Londen, New York en Rome

Pokémonspelers op Kijkduin
Pokémonspelers op Kijkduin © ANP
DEN HAAG - De gemeente Den Haag riep in augustus Kijkduin uit tot Pokémon-hoofdstad van Nederland, maar nu spant de gemeente een kort geding aan tegen spelmaker Niantic. Een vervelende situatie, maar vergeet niet dat Kijkduin zich wel in een rijtje kan scharen met metropolen over de hele wereld! New York, Londen, Kijkduin. Klinkt goed toch?
1.Londen, Groot-Brittannië

Londen kent veel historische gebouwen en monumenten. En dat is precies waarom deze stad vol zit met Pokémon. In het spel trekken Pokémon naar toeristische attracties, plekken met historische waarde en kunstwerken. Daardoor zijn in Londen op vrijwel iedere straathoek pokéstops te vinden een plek waar spelers spelitems ophalen. Vooral bij Buckingham palace, de Big Ben en het reuzenrad The Golden Eye verschuilen de wezentjes zich.

2.New York City, New York

Ook in New York City krioelt het van de virtuele beestjes. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat in drukbevolkte gebieden meer Pokémon verschijnen. In het MoMa, Radio City Musical hall en het Plaza Hotel halen de fanatieke spelers hun hart op. Ook het beroemde Central Park vormt een perfecte leefomgeving voor de wezens. Op Youtube circuleren dan ook genoeg filmpjes die de gekte illustreren.

3.Tokyo, Japan

In de Japanse hoofdstad schijnen spelers tot wel 88 verschillende Pokémon te kunnen vinden binnen 16 kilometer. Al lijkt dit ver, toch is de Pokémondichtheid in Tokyo veel hoger dan in andere steden. Ook hier heeft dat te maken met de hoeveelheid toeristische attracties en drukke winkelstraten.

4.Orlando, Florida

Pokémon zouden ook gek zijn op ritjes in achtbanen. Vooral in Disneyworld zitten de Pokéstops door het hele park verspreid. Spelers van het spel melden dat zij de dieren ook tegenkomen in de attracties. Natuurlijk moeten zij hun telefoon wel goed blijven vasthouden tijdens de wilde achtbaanritjes.


5.Rome, Italië

Waar de gladiatoren vroeger voor hun leven vochten, komen de Pokémon nu massaal naar het oude amfitheater. Het toerisme krijgt door de app dan ook juist een impuls. Romeinen die al jaren geen bezoek meer brachten aan de toerische trekpleisters, brengen nu door Pokémon weer een bezoek aan de ruïnes in de stad.

6.Sydney, Australië

Pokémon in Sydney brengen graag een bezoekje aan de opera. Het wereldberoemde Opera House is zelfs een pokégym geworden. Bij een Pokégym kunnen spelers hun Pokémon virtueel trainen om betere vechtersbazen te worden. Ook staan veel spelers langs de waterkant van de stad.

7.Stonehenge, Groot-Brittannië

Wie verwacht dat het bij het 5000 jaar oude Stonehenge rustig is, heeft het mis. Bij het prehistorische monument lopen ook tientallen diertjes tussen de stenen door.

8.Taj Mahal, India

Dit imposante mausoleum staat op de werelderfgoedlijst en dat is ook de Pokémon niet ontgaan. Het bewandelen van de 4200 vierkante meter tellende Taj Mahal zal nog een stuk interessanter worden, omdat in de verschillende ruimtes, tuinen en terrassen tientallen virtuele diertjes te vinden zijn.

9. Kijkduin, Nederland

En dan natuurlijk ons eigen Kijkduin. De Pokémon zijn namelijk ook dol op het duingebeid en het strand. Pokémonspelers zijn dan ook allemaal naar de Pokémon-hoofdstad van Nederland gekomen om de diertjes te vangen. Daarbij rennen de hordes spelers dwars door de duinen en daar heeft de gemeente nu genoeg van. In augustus ontving gemeente Den Haag met veel plezier de spelers van het mobiele spel, maar de hoeveelheid spelers liep uiteindelijk zo uit de hand dat de gemeente een kort geding tegen de spelmaker startte. De spelers van het spel maakt het allemaal niet zoveel uit, zij blijven onverstoord de Pokémon vangen.

LEES OOK: