Rijnsburgse Boys knokt zich terug; gelijkspel tegen Jong FC Groningen

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft zaterdagmiddag voor een spektakelstuk gezorgd. Tien minuten voor tijd stonden de Uien nog met 0-3 achter tegen Jong FC Groningen, maar in de uiterste slotfase sleepte Rijnsburg een punt uit het vuur: 3-3
Het zit Rijnsburgse Boys de afgelopen weken niet mee. Nadat bekend werd dat het einde seizoen is voor smaakmaker Rachid El Yaakoubi, kan coach Pieter Mulders voorlopig ook niet beschikken over Jeffrey Jongeneelen. Tot overmaat van ramp moest captain Donny Verdam tegen Jong FC Groningen geblesseerd het veld verlaten. Een flinke aderlating voor de Uien en dus is het puzzelen geblazen.

Vervelend begin

Mede door het verlies van Verdam kende Rijnsburgse Boys een zeer vervelend begin van de wedstrijd. Nadat Martijn Tjon-A-Njoek na twee minuten spelen gevaar stichtte, kwam Jong FC Groningen niet veel later via een goede spelhervatting op voorsprong. Via de binnenkant van de paal verschalkte Michael Breij al vroeg in de wedstrijd Rijnsburg-keeper Richard van Nieuwkoop. Niet veel later verdubbelde Gijs Jasper de score en op die 0-2 voorsprong van de bezoekers was niets op af te dingen. Het gemis van El Yaakoubi en Jongeneelen was duidelijk zichtbaar.
Breij zette de bezoekers uit het hoge noorden na de thee op 0-3, maar ondanks deze voorsprong werd het nog spannend. Invaller Joost Leonard tekende tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer en Rijnsburgse Boys ging alles of niets spelen. Vlak voor tijd werd het via een strafschop zelfs nog 2-3 en werd het billenknijpen. Tjon-A-Njoek liet de Middelmors uiteindelijk ontploffen. Hij tekende in de uiterste slotfase voor de gelijkmaker. Het harde werken werd beloond.
Scoreverloop Rijnsburgse Boys - Jong FC Groningen 3-3 (0-2): 0-1 Breij, 0-2 Jasper, 0-3 Breij, 1-3 Leonard, 2-3 Leonard (strafschop), 3-3 Tjon-A-Njoek
Bijzonderheid: Rode kaart Baas (Jong FC Groningen)