'We zijn het even kwijt, maar mensen moeten kappen met roepen dat er paniek is'

DEN HAAG - Edouard Duplan vindt dat er gestopt moet worden met roepen dat er paniek is bij ADO Den Haag. Dat zei de reserveaanvoerder vrijdagavond na afloop van het verloren duel tegen PEC Zwolle: 'Er is niks aan de hand. Sommige mensen moeten dat beseffen', was hij duidelijk.
Voor de vierde keer op rij ging ADO onderuit in de eredivisie. PEC Zwolle, dat voor aanvang van het duel met de Hagenaars nog geen enkele wedstrijd had gewonnen, versloeg de formatie van coach Zeljko Petrovic verrassend met 2-1. In de eerste vier wedstrijden pakten de groengelen tien punten. In de laatste vier kwam de teller niet verder dan nul. Hoe kan de afgelopen reeks het best beschreven worden?

Geen paniek

'Er is sowieso geen paniek', zegt de Fransman. 'We moeten goed blijven nadenken. Het is een fantastische ploeg. Dat hebben we laten zien. We moeten weer terug naar de basis en het weer op gaan pakken. Maar mensen moeten kappen met roepen dat er paniek is. Een ploeg heeft altijd een moment waarop het minder loopt. Dat hebben wij nu, maar het gaat goed komen.'
Net als afgelopen verloren duels vinden ze het bij ADO Den Haag lastig aan te geven waar het misgaat. 'We hebben het niet weggegeven op basis van onze instelling', concludeert Duplan. In Zwolle kwamen de Hagenaars nog op voorsprong, maar die werd al snel weer weggegeven. De thuisploeg nam zelfs de leiding en nadat de bezoekers ook nog eens met tien man kwamen te staan, werd het een onmogelijke opdracht om een punt te pakken. Duplan heeft over de keuze van arbiter Björn Kuipers om Tom Trybull een rode kaart te geven geen goed woord over.

Dodelijk

'Dat was gewoon belachelijk', vertelt de captain vol woede in zijn stem. 'Daar heb ik gewoon geen woorden voor en ben ik ook heel boos over. Deze nederlaag valt niet alleen op de scheidsrechter te verhalen, maar dit soort momenten zijn gewoon dodelijk voor ons', besluit hij zijn verhaal.