ADO-speler Tom Beugelsdijk woest na nederlaag tegen PEC Zwolle: 'Na de 0-1 verloren we alles'

DEN HAAG - ADO Den Haag-speler Tom Beugelsdijk was woest na de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1). Voor de vierde keer op rij gingen de Hagenaars onderuit, tot grote frustratie van de verdediger: 'Tuurlijk ben ik woest. We kwamen op voorsprong, maar stappen gewoon weer met een nederlaag het veld af', zegt hij na afloop.
'Ik begrijp er echt niks van dat we dit zomaar uit handen hebben kunnen geven', gaat de Haagse cultheld verder. Ondanks dat PEC in de eerste helft de meeste kansen creëerde, had ADO het qua spel redelijk op orde. Na de snelle 0-1 na de thee ging het mis volgens Beugelsdijk. 'Na de voorsprong verloren we alles en leden we vaak dom balverlies. Voor rust stond het niet heel bijzonder, maar gaven we eigenlijk weinig weg', analyseert hij.

Druk?

Na de openingstreffer van Tom Trybull ging het dus mis. Kwam er een bepaalde druk op de ploeg te staan? 'Nee, dat vind ik niet', geeft Beugelsdijk zijn mening. De verdediger werd vijf minuten voor tijd vervangen door Dennis van der Heijden. Een aanvallende wissel. 'Dat vond ik een goede zet. We moesten alles of niets gaan spelen.'
Er was op dat moment, vlak voor tijd, weinig meer te verliezen. Voordat coach Zeljko Petrovic de aanvallende wissel had doorgevoerd, kwam ADO met tien man te staan. Tom Trybull incasseerde zijn tweede gele kaart van de avond en moest vertrekken. De Haagse formatie slaagde er niet meer in iets terug te doen en werd de vierde nederlaag op rij een feit. Ondanks deze keiharde, maar realistische statistiek spreekt Beugelsdijk niet over een crisis.

Punten pakken

'Het is heel vervelend en balen dat het zo loopt, maar we moeten gewoon weer doorgaan', zegt hij. 'We moeten naar de goede wedstrijden teruggrijpen en weer die punten gaan pakken.'