Allereerste dj-jongerenplek geopend in Den Haag

DEN HAAG - Muziek maken als DJ Tiësto of Armin van Buuren? Vanaf vandaag kan dat op de Robijnhorst in Den Haag. Daar opende de gemeente namelijk de allereerste dj-jongerenplek met gratis wifi.
De dj-jongerenplek werd woensdagmiddag officieel geopend door wethouder Ingrid van Engelshoven. Ook waren er jongeren aanwezig die lieten zien hoe de tafel werkte.
Jongeren kunnen muziek aanzetten op hun telefoon en deze zal via de zogeheten Yalp Fono, een draaitafel, versterkt worden afgespeeld. De tafel heeft allerlei functies waarmee de muziek kan worden vervormd en gemixt. Jongeren kunnen dus als echte dj’s muziek maken.

Gratis wifi

Een ander bijzonder onderdeel van de draaitafel is dat er een gratis wifi-hotspot ingebouwd is. Volgens de makers kunnen jongeren niet meer zonder en is het daarmee een goede plek voor ze om samen te komen.
Om de boel een beetje in de gaten te houden en kinderen te leren hoe het apparaat werkt zijn er twee jonge ambassadeurs ingesteld. ‘Het werkt iets anders dan een normale draaitafel, maar hij werkt gewoon prima’, vertelt Guillaume Ariës, een van de ambassadeurs. ‘We zijn best wel van plan om voortaan hier een beetje te chillen en lekker hier muziek te maken.’

Alles mag

Justin Bieber, Bach of dubsteb, alles mag gemixt worden op de tafel. De buurt heeft er volgens de makers namelijk geen last van. De tafel heeft namelijk een begrensd bereik en volume en zal ’s avonds uit staan. Op die manier hebben de jongeren overdag een plek om af te spreken, maar heeft de buurt er weinig last van.