DIY: Trendy opbergplanken met leer

© Hamer (Pixabay
DEN HAAG - DIY, oftewel 'Do It Yourself' is helemaal hip. En ook de industriele look is een trend. In deze DIY kun je stap voor stap zien hoe je zelf handige en vooral leuke opbergplanken maakt met stoere leren banden.
geeft de volgende tips.
Wat heb je nodig?
- 2 leren banden of riemen van 1 meter lang
- 2 houten planken van 15 bij 50 cm
- 4 schroeven met moer
- 2 schroeven met bijpassende pluggen
- 16 asfaltnagels
- hamer
- boormachine
Hoe ga je te werk?
1. We gaan met de leren banden aan de slag. Maak de leren banden vast met de schroeven en moeren. Mocht je voor een leren riem hebben gekozen, maak dan alleen de gesp vast.
2. Leg de eerste plank in de leren band en maak hem aan de linkerkant van de plank vast met een asfaltnagel, doe dit aan zowel de voor- als de achterkant. De nagel moet zowel door het leer als de plank heen geslagen worden. Doe hetzelfde met de rechterplank.
3. Schuif nu de tweede plank door de leren band heen. De ideale afstand tussen de onderste en de bovenste plank is 25 cm. Maak ook deze plank weer vast met de asfaltnagels aan zowel de voor- als de achterkant.
4. De planken zijn klaar! Boor nu twee gaten in de muur op de gewenste plek. Sla er vervolgens twee pluggen in.  
5. Hang nu de planken aan de muur. Dit doe je door een gat te maken in allebei de leren banden en de schroef in de plug te draaien. Zorg dat de planken waterpas hangen.
En klaar zijn jouw nieuwe opbergplanken! Nu is het een kwestie van inrichten!